Strona 1 z 1

Jaka mąka?

: śr gru 30, 2020 10:09 am
autor: Franczeska
Witajcie,
jakiej mąki najczęściej używacie. w Waszych kuchniach? Ja zazwyczaj wybieram mąkę żytnią, taka jak na stronie internetowej jawo2008/pl/160-maka-zytnia. A jak to u Was wygląda? Z jakiej mąki robicie ciasta, naleśniki itp.?

Re: Jaka mąka?

: ndz sty 17, 2021 10:45 am
autor: zezowaty
A znasz makę żytnią chlebową? Zobacz tu bee/pl/biolife-maka-zytnia-chlebowa-typ-720-1-kg-bio_p997757.html To mąka ekologiczna pochodząca z okolic Bielska Podlaskiego. Z tej mąki upieczesz chleb bez polepszaczy, chemicznych dodatków. Moja żona robi z niej pierogi, naleśniki. Kup i sprawdź ją w swojej kuchni - będziesz zachwycona.

Re: Jaka mąka?

: czw wrz 09, 2021 2:36 pm
autor: treska
Ja sięgam po produkty bezglutenowe ze względu na swoje dolegliwości. Jeśli chodzi o mąkę, to też wybieram tę bez glutenu. Są różne rodzaje: ryżowa, gryczana, kukurydziana. Sprawdźcie sobie ofertę swojskapiwniczka/pl/ Oni mają mnóstwo ekologicznych produktów. W końcu nie bez powodu co miesiąc składam u nich dość spore zamówienie.

Re: Jaka mąka?

: śr wrz 29, 2021 6:44 am
autor: Erin
W sumie to wszystko zależy od tego do czego danej mąki potrzebujemy. Ale ja mam także innego typu problem. Bo poszukuję sklepu w którym to można dostać naboje do syfonu ale do bitej śmietany. Bo jak na złość okazało się, że skończyły mi się naboje i teraz pilnie muszę takie dokupić.

Re: Jaka mąka?

: pt mar 01, 2024 9:48 am
autor: lewandowska
W mojej kuchni mąka pszenna razowa to jeden z najczęściej używanych składników. Staram się prowadzić zdrowy styl życia i uważam, że wybór pszennej mąki razowej https://melvit.pl/maka-pszenna-razowa-typ-1850-1-kg/, zamiast tradycyjnej białej mąki, jest jednym z prostych i skutecznych kroków, które mogę podjąć w tym kierunku. Co więcej, pieczywo z mąki razowej jest nie tylko zdrowsze, ale również bardziej sycące. Przydaje się zwłaszcza podczas śniadania - po porcji razowych kanapek jestem najedzona na dłużej i nie odczuwam tak szybko potrzeby przekąszenia czegoś słodkiego. Mąka pszenna razowa bardzo dobrze sprawdza się nie tylko w pieczywie, ale również w naleśnikach, plackach, ciastach itp. Oczywiście pieczywo czy ciasto jest cięższe i gęstsze, ale to mały kompromis, biorąc pod uwagę korzyści zdrowotne. Czy są tutaj osoby, które również często korzystają z mąki pszennej razowej? Macie jakieś ulubione przepisy lub wskazówki, jak najlepiej wykorzystać ten składnik?

Re: Jaka mąka?

: pt mar 01, 2024 9:30 pm
autor: Skate 15
Poszukaj sprawdzonych informacji w internecie.

Re: Jaka mąka?

: pn mar 04, 2024 10:57 pm
autor: gosiek
A co byście powiedzieli na mąkę ketogeniczną bambusową? To idealne źródło błonnika przy tym, a jeśli zastanawiacie się gdzie można taką dostać to odsyłam do oferty https://intenson.pl/products/bamboo-flour-500g . Błonnik w naszej diecie jest konieczny, dzięki niemu szybciej odczuwamy uczucie sytości a nasze jelita pracują jak należy. Taką mąkę bambusową można stosować do różnych potraw, także dla osób z nietoleracją glutenu.