Jaka mąka?

Franczeska
Posty: 99
Rejestracja: śr lip 22, 2020 12:14 pm
Jaka mąka?

Post autor: Franczeska »

Witajcie,
jakiej mąki najczęściej używacie. w Waszych kuchniach? Ja zazwyczaj wybieram mąkę żytnią, taka jak na stronie internetowej https://jawo2008.pl/160-maka-zytnia. A jak to u Was wygląda? Z jakiej mąki robicie ciasta, naleśniki itp.?

zezowaty
Posty: 32
Rejestracja: sob cze 13, 2020 10:25 am
Re: Jaka mąka?

Post autor: zezowaty »

A znasz makę żytnią chlebową? Zobacz tu https://www.bee.pl/biolife-maka-zytnia- ... 97757.html To mąka ekologiczna pochodząca z okolic Bielska Podlaskiego. Z tej mąki upieczesz chleb bez polepszaczy, chemicznych dodatków. Moja żona robi z niej pierogi, naleśniki. Kup i sprawdź ją w swojej kuchni - będziesz zachwycona.


ODPOWIEDZ